Mierea de albine este cel mai bine definit si imbogatit produs al naturii. Ea este un produs alimentar utilizat in toata lumea de mii de ani si un adevarat izvor de sanatate.
Mierea de albine are o multime de intrebuintari, ea este folosita ca indulcitor, dar si pentru proprietatile sale antibacteriene si antifungice, avand ca beneficii directe continutul sau de vitamine,enzime, aminoacizi si minerale precum calciu, fier, sodiu, magneziu, fosfat si potasiu.
Mierea este o importanta sursa de energie zilnica,continand 17gr de carbohidrati pe lingura.
Mierea de albine este un zahar al naturii in cea mai pura forma, continand fructoza si galactoza naturala.
Mierea de salcam este cunoscuta datorita proprietatiilor sale terapeutice. Contine 10% zaharoza si maltoza, iar continutul de glucoza este de 34,7%. Mierea de salcam contine glucide, proteine, substante minerale cum ar fi calciu, cupru, fier, magneziu, mangan, fosfor, potasiu, siliciu, sodiu, sulfur, vitamine B1, B2 si B6, acid folic, enzime, flavoane, flavonoide, compusi aromatici, etc.
Mierea de salcam este utilizata in tratarea ulcerului, insomniei, stresului, asteniei, nevrozie, tusei, datorita efectului antiseptic, stimularea poftei de mancare, imbunatatirea activitatii inimii si a bunei functionari a ficatului.