Mierea de albine este cel mai bine definit si imbogatit produs al naturii. Ea este un produs alimentar utilizat in toata lumea de mii de ani si un adevarat izvor de sanatate.
Mierea de albine are o multime de intrebuintari, ea este folosita ca indulcitor, dar si pentru proprietatile sale antibacteriene si antifungice, avand ca beneficii directe continutul sau de vitamine,enzime, aminoacizi si minerale precum calciu, fier, sodiu, magneziu, fosfat si potasiu.
Mierea este o importanta sursa de energie zilnica,continand 17gr de carbohidrati pe lingura.
Mierea de albine este un zahar al naturii in cea mai pura forma, continand fructoza si galactoza naturala.
Fagurii din stupurile de albine sunt structuri din ceara cu numeroase incaperi hexagonale unde albinele pastreaza mierea si polenul.
Ceara de albine cu fagure este comestibila in cantitati limitate, actionand ca un antibiotic si calmant la nivelul tractului gastro-intestinal. Consumul de faguri poate ajuta cu sistemul imunitar și stabilizează funcționarea organelor vitale si prin proprietatile sale dezinfectante poate ajuta la curatarea dintilor